Google Unveils Plans For Flexible, Biodome-Like Headquarters In Mountain View

TechCrunch

Google just unveiled plans for a new headquarters in Mountain View that looks like a series of canopies or even almost geodesic-dome like formations.

This is the first time the company has designed and built offices from scratch, and it’s partnering with Bjarke Ingels at BIG and Thomas Heatherwick at Heatherwick Studio, which will lead to a better way of working.

Instead of very permanent buildings, Ingels and Heatherwick conceived of lightweight block structures that can be moved around as Google gets into new areas as it has in the past with self-driving cars and smart contact lenses.

Moreover, the company envisions a campus that more seamlessly blends into the surrounding area. Areas are open to the public as well as Google employees.

“It needs to be a neighborhood in Mountain View,” the video above says. That’s a contentious point, as Google has long wanted to build north of 5,000 housing units in the area, which the city council has…

View original post 125 more words

Advertisements
This entry was posted in Brian By Experience. Bookmark the permalink.

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out / Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out / Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out / Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out / Change )

Connecting to %s